VIZIUNEA LICEULUI TEORETIC „NICHITA STĂNESCU” 

Pornind de la constatarea că omenirea se află într-o perioadă de schimbări continue, considerăm că este momentul să ne adaptăm demersul instructiv-educativ astfel încât  să oferim elevilor noștri o educație adecvată, care să le permită un start bun în competiția numită viața, o adaptare rapidă și eficientă la o societate tot mai complexă și complicată, astfel încât viitorul să nu-i ia prin surprindere.

Fiecare absolvent va atinge potențialul maxim și va fi orientat către traseul educațional potrivit, acceptând provocările unei societăți în continuă schimbare. 

 

 

MISIUNEA ȘCOLII

 

Liceul Teoretic „Nichita Stănescu” trebuie să fie o școală care să asigure:

  • Promovarea unui învățământ de calitate, modern și flexibil, adaptat nevoilor și aspirațiilor individuale și în concordanță cu așteptările comunității.
  • Valorificarea potențialului intelectual și creativ al întregului colectiv de elevi și de cadre didactice,
  •  Educarea în spiritul demnității, al toleranței și al respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului,
  • Să continue procesul de creștere a performanței școlii, îmbogățind și  perfecționând an de an imaginea acesteia. 

SCURT ISTORIC AL ȘCOLII

 

Liceul nostru și-a început activitatea la 1 septembrie 1966. Eram dornici de învățătură, de implicare, chiar dacă lucrările de construcție nu erau încă gata, activitatea didactică se derula doar la parter, iar cancelaria se afla în căminul de fete. Pentru înfrumusețarea curții școlii, elevii s-au implicat și au sădit brazi aduși tocmai de pe Valea Prahovei.

Printre profesorii liceului era și doamna profesor inginer Viorica Donoiu, al cărei soț era prieten cu poetul Nichita Stănescu, și astfel liceul a beneficiat de frecvente vizite ale poetului, care a rămas în amintirea colegilor mai vechi cu vorbele „ poetul, ca și soldatul, nu are viață personală”. Din această prietenie s-a născut ideea de a da liceului numele lui Nichita, astfel că, după moartea sa, Mariana Stănescu, sora lui, și-a dat acordul în acest sens.

De-a lungul timpului am tot crescut, ne-am  îmbunătățit prin muncă și implicare și continuăm să o facem. Din anul școlar 2013-2014, în urma comasării cu Școala Gimnazială nr. 94, unitatea de învățământ școlarizează elevi de la clasa pregătitoare până la clasa a XII a.

La liceu există în fiecare an câte două clase cu profil real – specializarea matematică-informatică și trei clase cu profil uman – specializarea științe sociale.

OFERTA CURRICULARĂ A LICEULUI TEORETIC „NICHITA STĂNESCU” click aici